Aproape 11.000 de persoane evacuate după fisurarea a două baraje în statul Michigan. Autoritățile se tem de inundații istorice

  • 21 Mai 2020 08:38
Aproape 11.000 de persoane evacuate după fisurarea a două baraje în statul Michigan. Autoritățile se tem de inundații istorice

Aproape 11.000 de persoane din centrul statului Michigan au fost evacuate după fisurarea a două baraje, incident care a trezit temerea unor inundații "istorice", au anunțat miercuri autoritățile statului din nordul SUA, informează AFP, citată de Agerpres.

Ploile puternice din ultimele zile au provocat fisurarea barajelor Edenville și Sanford, determinând o creștere bruscă a apelor râului Tittabawassee din apropiere de Midland, un oraș cu o populație de 41.000 de locuitori situat la 200 km nord de Detroit.

Aproximativ 10.000 de locuitori din acest oraș și alți 950 care locuiesc în zonele rurale dimprejur au părăsit zona, a informat comitatul Midland pe pagina sa de Facebook.

Nu s-au înregistrat victime sau răniți, dar autoritățile au solicitat populației să se refugieze la rude sau în adăposturi deschise în regim de urgență.

Acest dezastru survine în contextul în care Michigan este unul din statele cele mai afectate de epidemia noului coronavirus. Guvernatoarea statului a cerut persoanelor evacuate să poarte mască și să respecte măsurile de distanțare socială pentru a se evita astfel contaminarea în adăposturi.

Serviciile meteorologice au emis un buletin de avertizare privind riscul de inundații de-a lungul râului valabil până joi dimineața, calificând situația ca fiind "deosebit de periculoasă".

Casa Albă monitorizează "îndeaproape" inundațiile, a asigurat pe Twitter președintele Donald Trump.

Președintele Trump are programată joi o vizită la o fabrică a producătorului de automobile Ford din Ypsilanti, situată la 200 km sud de Midland. Michigan este un stat cheie pentru alegerile prezidențiale din noiembrie, în care miliardarul republican va candida pentru un al doilea mandat de patru ani.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău