Angela Merkel, despre negocierile cu privire la Brexit - „Diavolul se ascunde în detalii”

  • 11 Octombrie 2018 14:28
Angela Merkel, despre negocierile cu privire la Brexit - „Diavolul se ascunde în detalii”

Cancelarul german Angela Merkel a subliniat că s-au înregistrat „progrese” în cadrul negocierilor cu privire la Brexit, cu câteva zile înainte de un summit european crucial, avertizând totuși că 'diavolul se ascunde în detalii', relatează AFP.

Aceste declarații intervin cu o săptămână înainte ca liderii europeni să se reunească la Bruxelles pentru ceea ce ar putea fi ultima șansă de a se ajunge la un acord privind condițiile separării dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană. 

Potrivit Angelei Merkel, cele 27 de state care rămân în Uniunea Europeană după plecarea Marii Britanii sunt 'extrem de unite'. La rândul său, premierul olandez Mark Rutte a exprimat un 'optimism foarte prudent' în legătură cu șansele unui acord la summitul de la Bruxelles. 

Negocierile au intrat în impas mai ales asupra Irlandei de Nord. Nu s-a ajuns încă la un acord între Londra și partenerii săi europeni cu privire la modul de control de către autoritățile vamale din UE al mărfurilor care vor tranzita această provincie britanică.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău