Angela Merkel avertizează că urmează luni ''foarte, foarte grele'' pentru Germania (presă)

  • 26 Octombrie 2020 14:14
Angela Merkel avertizează că urmează luni ''foarte, foarte grele'' pentru Germania (presă)

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat că următoarele luni vor fi foarte dure, pe fondul creșterii zilnice a numărului de noi cazuri de coronavirus în Germania - 8.685 în ultimele 24 de ore, transmite luni EFE, preluat de Agerpres.

"Ne așteaptă luni foarte, foarte grele", a atras atenția Merkel, duminică seara, într-o conferință cu șefii grupului parlamentar conservator din landuri, după cum a relatat luni cotidianul Bild.

"Lucrurile nu mai pot continua așa", a insistat cancelarul german, care a spus că, dat fiind că numărul de cazuri crește constant, ea este de părere că trebuie să se renunțe cel puțin până în februarie la evenimente de mari dimensiuni, chiar și în spații exterioare. Totodată, Merkel a pus pe seama călătoriilor din timpul vacanței creșterea numărului de contagieri.

Bild a relatat că, deși Merkel nu s-a referit nicio clipă în mod expres la un al doilea "lockdown", ea și-a exprimat foarte ferm convingerea că virusul nu poate fi controlat "cu metode simple".

Potrivit datelor prezentate luni de Institutul Robert Koch pentru boli infecțioase, numărul cazurilor confirmate de coronavirus a crescut cu 8.685 în ultimele 24 de ore, ajungând la un total de 437.866. Douăzeci și patru de oameni au decedat de COVID-19 în ultimele 24 de ore, cifra totală de la începerea pandemiei fiind de 10.056. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău