Andrei Năstase: Vom opta pentru o singură fracțiune în CMC

  • 06 Noiembrie 2019 08:11
 Andrei Năstase: Vom opta pentru o singură fracțiune în CMC

Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), Andrei Năstase, cel care a pierdut competiția pentru fotoliul de primar al municipiului Chișinău în favoarea candidatului socialist Ion Ceban, spune că formațiunea pe care o conduce va opta pentru faptul ca blocul ACUM să aibă o singură fracțiune în Consiliul municipal Chișinău. Andrei Năstase spune că aceasta este decizia PPDA, însă cea de a doua componentă a blocului - Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), încă nu a luat o hotărâre în acest sens, transmite IPN.

„Opțiunea mea personală, la fel ca și în Parlamentul Republicii Moldova, a fost să rămânem într-o singură fracțiune. În Parlament s-a întâmplat cum s-a întâmplat, avem două fracțiuni. Eu militez în continuare și pentru Consiliul municipal Chișinău să avem o singură fracțiune pentru că așa consider eu că este corect și este bine”, a declarat Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul TVR Moldova.


Potrivit lui, la nivelul celor două formațiuni, PPDA și PAS, nu s-a luat încă o decizie finală în acest sens. „Acum avem două partide. La nivelul Platformei Demnitate și Adevăr noi așa am decis că așa este bine – să mergem împreună, să vedem ce vor decide colegii noștri de la PAS că doar nu putem să mergem împreună decât dacă ambii își doresc la fel”, a continuat politicianul.

După ce a suferit înfrângere în turul doi al alegerilor locale din capitală, Andrei Năstase spune că PPDA își va întări parteneriatele și își va modifica configurația.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău