Andrei Năstase a obținut anularea sancțiunii pentru că ar fi făcut agitație electorală în ziua alegerilor, dar tot nu poate prelua mandatul de primar

  • 14 Mai 2019 12:30
Andrei Năstase a obținut anularea sancțiunii pentru că ar fi făcut agitație electorală în ziua alegerilor, dar tot nu poate prelua mandatul de primar

Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a anulat ieri, 13 mai, procesul verbal prin care liderul Platformei Demnitate și Adevăr Andrei Năstase a fost sancționat pentru că ar fi făcut agitație electorală în ziua alegerilor locale noi din municipiul Chișinău, pe 20 mai 2018.

Andrei Năstase a precizat astăzi într-o conferință de presă că instanța a anulat procesul verbal, dar a invocat norme de procedură nu și pe fondul cauzei, astfel încât, el în continuare nu poate prelua mandatul de primar al Capitalei și nici nu se poate adresa la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Amintim că instanța a anulat rezultatele alegerilor din Chișinău, câștigate de Andrei Năstase, invocând că acesta, cât și contracandidatul său, socialistul Ion Ceban, ar fi făcut agitație electorală pe conturile lor din rețelele de socializare în ziua scrutinului. Decizia, calificată drept una politică, a provocat proteste la Chișinău și critici ale instituțiilor internaționale. Aceasta a constituit drept unul din motivele suspendării asistenței financiare din partea Uniunii Europene, acordată Rep.Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău