Ambasadorul SUA la Chișinău Dereck J. Hogan, distins cu „Ordinul de Onoare” de către Maia Sandu

  • 15 Iulie 2021 19:14
Ambasadorul SUA la Chișinău Dereck J. Hogan, distins cu „Ordinul de Onoare” de către Maia Sandu

Președinta Maia Sandu i-a conferit ambasadorului SUA la Chișinău Dereck J. Hogan „Ordinul de Onoare”, cu prilejul încheierii mandatului în Republica Moldova.

Într-un comunicat de presă al Președinției, se precizează că titlul a fost oferit în semn de apreciere și recunoștință pentru activitatea diplomatului și pentru susținerea eforturilor Chișinăului de a construi o societate democratică și prosperă.

Președinta Maia Sandu i-a mulțumit ambasadorului american pentru contribuția sa în promovarea transformărilor democratice din Republica Moldova și susținerea acordată, împreună cu echipa sa, oamenilor care au luptat pentru o societate liberă și justă.

De asemenea, Maia Sandu a purtat astăzi discuții și cu alți reprezentanți ai misiunii diplomatice americane la Chișinău și cu directorul USAID Moldova. Printre subiectele discutate au fost: revigorarea relațiilor bilaterale în contextul Dialogului Strategic moldo-american la nivel înalt, consolidarea statului de drept, combaterea corupției și reformarea justiției, precum și de digitalizarea economiei.

Președinția a mulțumit Statelor Unite și pentru sprijinul în lupta cu pandemia și în asigurarea cu vaccin și pentru numeroasele programe de asistență.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău