Ambasador | Kievul așteaptă de la Dodon să recunoască integritatea teritorială a Ucrainei

  • 23 Decembrie 2016 15:45
Ambasador | Kievul așteaptă de la Dodon să recunoască integritatea teritorială a Ucrainei

Ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Ivan Gnatișin, așteaptă de la noul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, să recunoască suveranitatea și integritatea teritorială a țării sale. De asemenea, el spune că Ucraina nu va susține federalizarea Republicii Moldova, ca proiect impus din exterior, după modelul celui din 2003.

Despre acest lucru au fost informați șeful Misiunii OSCE și partenerii internaționali, precizează Ivan Gnatișin într-un interviu pentru Jurnal de Chișinău.

„Kievul apreciază sprijinul acordat de către Republica Moldova și societatea civilă moldovenească în contextul agresiunii Rusiei împotriva statului meu. […] Vreau să subliniez că Ucraina va dialoga cu un președinte care respectă suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în conformitate cu Dreptul Internațional, care nu va recunoaște ocuparea Crimeii de către Rusia”, a subliniat ambasadorul ucrainean.

De asemenea, Ivan Gnatișin a reconfirmat disponibilitatea administrației de la Kiev e a oferi un „coridor verde” pentru retragerea trupelor ruse din Transnistria.

În același context, el a spus că prioritatea de bază a relațiilor dintre Kiev și Chișinău este încheierea procesului de demarcare a hotarului moldo-ucrainean, prin instituirea a cinci-șase puncte prioritare de trecere la graniță, dar și lichidarea a două vămi – la Maiaki și Udobnoe.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău