Agenția Europeană a Medicamentelor a fost ținta hackerilor chiar înainte de a aproba vaccinurile anti-COVID

  • 10 Decembrie 2020 08:35
Agenția Europeană a Medicamentelor a fost ținta hackerilor chiar înainte de a aproba vaccinurile anti-COVID

Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) a fost vizată, miercuri, de un atac cibernetic, anunță instituția, într-un comunicat postat pe site-ul oficial. EMA efectuează în prezent proceduri pentru a aproba utilizarea pe scară largă a vaccinurilor anti-COVID.

"Agenția Europeană a Medicamentelor a fost vizată de un atac cibernetic. Agenția a lansat imediat o investigație totală, în cooperare strânsă cu autoritățile și cu alte entități relevante", a comunicat instituția. 

Reprezentanții EMA spun că nu pot da date suplimentare privind atacul cibernetic, însă vor reveni imediat ce investigația ca avea o concluzie. 

"Agenția Europeană a Medicamentelor nu poate furniza detalii suplimentare pe durata investigației. Informații suplimentare vor fi disponibile în timp util", precizează instituția.

Agenția Europeană a Medicamentelor efectuează în prezent proceduri pentru aprobarea unor vaccinuri anticoronavirus, precum cele ale companiilor Pfizer/BioNTech și Moderna.

Stadiul autorizării vaccinurilor Pfizer - BioNTech și Moderna

Reprezentanții EMA au declarat că agenția nu se află sub nici o presiune pentru a accelera procedurile de autorizare a vaccinului dezvoltat de Pfizer - BioNTech sau a celui produs de Moderna.

„Dacă este să vorbim despre ceva în acest sens, presiunea este una științifică, pentru că vrem să fim siguri că vom face ceea ce este mai bun pentru cetățeni”, susțin aceștia. 

Agenția se așteaptă să finalizeze analizarea vaccinului Pfizer și BioNTEch până pe 29 decembrie și a vaccinului Moderna până pe 12 ianuarie. Cele două companii farmaceutice au trimis EMA în urmă cu o săptămână solicitări oficiale pentru obținerea autorizării de utilizare a vaccinurilor lor în UE.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău