Ziarele „Moldova Suverană” și „Nezavisimaia Moldova” vor fi LICHIDATE

  • 16 Septembrie 2015 16:40
Ziarele „Moldova Suverană” și „Nezavisimaia Moldova” vor fi LICHIDATE

Ziarele „Moldova Suverană” și „Nezavisimaia Moldova” vor fi lichidate, iar drepturile asupra mărcilor celor două publicații vor trece în gestiunea Cancelariei de Stat, potrivit unei hotărâri aprobate miercuri, 16 septembrie, de Guvern.

De lichidarea întreprinderilor și de modul de realizare al acestei proceduri în conformitate cu normele legale se va ocupa Cancelaria de Stat. Agenția pentru Proprietatea Intelectuală urmează să asigure  înscrierea datelor cu referire la drepturile și obligațiile referitoare mărcii în Registrul național al mărcilor.

Amintim că procedura de lichidare a celor două ziare de stat a început încă în 2005, fiind tărăgănată de mai multe procese de judecată. Ulterior, publicațiile au fost reorganizate, schimbându-și fondatorii. Astăzi, ziarul „Moldova Suverană” este editat de SRL „Moldova Suverană – Serie Nouă”, o companie în care Guvernul nu mai deține acțiuni. Aceeași este și situația în cazul ziarului „Nezavisimaia Moldova”.

Astfel, lichidarea celor două întreprinderi de stat, cel mai probabil, nu va determina întreruperea activității edițiilor periodice, a menționat secretarul general al Guvernului, Sergiu Palihovici.

Totuși, membrii Cabinetului de Miniștri au declarat că vor  să păstreze denumirile ziarelor, în acest sens fiind formulată o solicitare către Agenția de Stat pentru Protecție Intelectuală de a înscrie „Moldova Suverană” și „Nezavisimaia Moldova” în Registrul național al mărcilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău