VIDEO | Peste 300 de salvatori lucrează la întărirea digului de la Crocmaz, în contextul pericolului revărsării Nistrului

  • 28 Mai 2019 10:25
VIDEO | Peste 300 de salvatori lucrează la întărirea digului de la Crocmaz, în contextul pericolului revărsării Nistrului

Peste 300 de salvatori și 65 unități de tehnică au muncit ieri și vor activa și astăzi pentru a întări digul din apropierea localității Crocmaz din raionul Ștefan-Vodă unde există pericolul revărsării Nistrului, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență /IGSU/, pe parcursul zilei de ieri, salvatorii în comun cu reprezentanții instituțiilor guvernamentale desconcentrate în teritoriu au fortificat digul pe o distanță de circa 1900 m.  

De asemenea, angajații IGSU, carabinierii și ostașii au instalat peste 13 mii de saci cu nisip pe o distanță de 2.2 km. Totodată, lucrătorii Administrației de Stat a Drumurilor au efectuat lucrări de întărire a digului cu argilă și prundiș pe o lungime de circa 760 m. Angajații administrației publice locale în comun cu localnicii au instalat circa 80 m de dig din saci cu nisip la marginea gospodăriilor pentru a le proteja.

La data de 24 mai, la solicitarea premierului Pavel Filip a fost activată o celulă de criză cu implicarea instituțiilor de resort pentru prevenirea inundațiilor pe râul Nistru și Prut.

 

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău