VIDEO | Elevii vor reveni la școală de la 1 septembrie. Ministerul Educației propune șapte modele de funcționare a școlilor

  • 13 Iulie 2020 13:50
VIDEO | Elevii vor reveni la școală de la 1 septembrie. Ministerul Educației propune șapte modele de funcționare a școlilor

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării propune spre consultări publice șapte modele de organizare a studiilor în noul an școlar. Potrivit ministrului Educației, Igor Șarov, directorii instituțiilor de învățământ urmează să discute cu pedagogii și părinții și să implementeze cel mai potrivit model. Redeschiderea școlilor ține de responsabilitatea administrației publice locale de nivelul II, a precizat Igor Șarov.

Pentru a evita îmbolnăvirile cu COVID-19, spațiile de învățare și mobilierul ar urma să fie reamenajate astfel încât distanța fizică să fie cât mai mare. Ministrul Educației a anunțat despre revizuirea programei școlare.

În ceea ce privește organizarea admiterii la programele de studii superioare, de licență și master, aceasta se va desfășura în regim online.

Ministerul Educației a stabilit termene comune de organizare și desfășurare a sesiunii de bază a concursului de admitere la studii superioare de licență pentru toate universitățile. Astfel, dosarul de concurs va fi depus online în perioada 27 iulie-04 august, iar rezultatul va fi anunțat în data de 7 august. Depunerea documentelor în original la instituții va avea loc în perioada 8-18 august.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău