Uniunea Europeană trimite un alt ajutor R. Moldova sub formă de echipamente medicale

  • 11 Februarie 2021 14:37
Uniunea Europeană trimite un alt ajutor R. Moldova sub formă de echipamente medicale

Uniunea Europeană a anunțat oferirea asistenței sub formă de echipamente medicale pentru Moldova, Muntenegru, Macedonia de Nord și Serbia, ca urmare a solicitărilor efectuate prin Mecanismul de protecție civilă al UE. Ajutorul are ca scop susținerea sistemelor de sănătate din țările respective și a răspunsului la coronavirus.

Potrivit INFOTAG cu referire la site-ul web al cartierului estic, achiziția, depozitarea și transportul echipamentelor medicale din rezerva medicală RescEU sunt finanțate integral de Comisia Europeană. UE coordonează și cofinanțează cheltuielile de transport pentru aceste provizii prin intermediul mecanismului de protecție civilă.

"Uniunea Europeană continuă să ajute la canalizarea ajutorului în lupta împotriva pandemiei în UE și în țările vecine care luptă și împotriva coronavirusului. Aducem mulțumiri statelor membre și statelor participante pentru solidaritatea lor în acest moment crucial", a declarat comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic.

Republica Cehă va trimite măști, mănuși și ventilatoare în Moldova. Slovacia va expedia teste PCR în Serbia și Muntenegru, câte 15 mii în fiecare țară, la fel paturi, pături și prosoape. Germania va trimite dezinfectanți în Serbia.

De la începutul pandemiei, 30 de țări au primit asistență sub formă de echipament medical sau de protecție personală prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al UE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău