Un moldovean a obținut certificatul de asigurat pe viață după ce a donat o parte din ficatul său unui copil

  • 22 Februarie 2019 15:35
Un moldovean a obținut certificatul de asigurat pe viață după ce a donat o parte din ficatul său unui copil

Bărbatul care a donat o parte din ficatul său unei fetițe de nouă ani, beneficiară a primului transplant hepatic efectuat unui copil în R. Moldova, a devenit posesor al certificatului de asigurat pe viață.

Potrivit Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), în semn de recunoștință pentru gestul făcut, bărbatului i-a fost oferită și Insigna de Aur a CNAM. 

Adeverința de asigurat conferă dreptul de a beneficia de asistența medicală necesară în volum deplin, conform Programului unic al asigurării obligatorii de asistență medicală, și este valabilă pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Este vorba despre gama de servicii oferite la cele șase niveluri de asistență medicală (urgentă prespitalicească, primară, specializată de ambulator, spitalicească, servicii de înaltă performanță, îngrijiri medicale comunitare și la domiciliu), inclusiv medicamente compensate și gratuite.

Prima intervenție de transplant hepatic la un copil în R. Moldova a fost efectuate zilele trecute la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” în colaborare cu medici din România. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău