Un grup de judecători din Chișinău acuză procurorii de presiuni și s-au dresat conducerii R.Moldova, membrilor CSM și președintelui CSP (ZdG)

  • 02 Decembrie 2019 17:00
Un grup de judecători din Chișinău acuză procurorii de presiuni și s-au dresat conducerii R.Moldova, membrilor CSM și președintelui CSP (ZdG)

Un grup de judecători de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a semnat un document adresat conducerii R. Moldova și conducerii organelor din Justiție prin care denunță practicile unor procurori. Semnatarii susțin că sunt intimidați, prin diferite metode, să emită decizii ilegale, care ar favoriza acuzatorii de stat, la solicitarea demersurilor privind autorizarea efectuării acțiunilor de urmărire penală, măsurile speciale de investigații sau aplicării măsurilor de arest, informează Ziarul de Gardă.

Potrivit sursei citate, documentul, semnat de 14 judecători, a fost expediat președintelui R. Moldova, Igor Dodon, președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, premierului Ion Chicu, ministrului Justiției, Fadei Nagacevshi, membrilor Consiliului Superior al Magistraților (CSM) și președintelui Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), Angela Motuzoc.

Judecătorii spun că demersurile procurorilor privind autorizarea efectuării acțiunilor de urmărire penală, măsurile speciale de investigații sau aplicării/prelungirii măsurilor procesuale de constrângere conțin formulări sterile, tipizate și nemotivate care au anexate înscrisuri ce nu au nicio pertinență cu scopul și conținutul demersului și care nu respectă condițiile impuse de lege pentru a dispune sau a efectua acțiunea solicitată, motiv pentru care acestea sunt respinse de către judecători. În mod special, potrivit magistraților, această situație se întâmplă în cazul aresturilor.

Astfel, susțin semnatarii, în astfel de cazuri, unii procurorii, în special cei din cadrul Procuraturii Anticorupție, prin metode ilegale, ar pune presiune pe judecători pentru a lua decizii în favoarea lor.

Citiți integral materialul pe Ziarul de Gardă

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău