Un grup care distribuia marijuana consumatorilor de droguri în raza Chișinăului, în proporții deosebit de mari, a fost deconspirat

  • 19 Septembrie 2019 13:55
Un grup care distribuia marijuana consumatorilor de droguri în raza Chișinăului, în proporții deosebit de mari, a fost deconspirat

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță deconspirarea unui grup de persoane care distribuiau marijuana consumatorilor de droguri în raza Chișinăului, în proporții deosebit de mari, timp de peste șase luni.

Astfel, de comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații al MAI, procurorii PCCOCS au descins cu mai multe percheziții la domiciliile și în automobilele acestui grup de persoane, în scopul aplicării măsurilor procesual penale. Prin urmare, a devenit cunoscut faptul că fiecare din membrii grupului avea un rol strict stabilit, astfel încât pe parcursul a șase luni ale anului 2019 grupul a asigurat producerea și procurarea, păstrarea, transportarea și ulterioara distribuire a drogurilor.

În baza probelor acumulate la această etapă a măsurilor procesuale, procurorii au reținut un membru al acestui grup, în privința căruia oamenii legii vor solicita aplicarea arestului. Alți membri ai grupului urmează a fi escortați pentru audieri, în vederea stabilirii complexității cauzei și tragerii la răspundere a tuturor celor implicați.

Dacă vinovăția persoanei reținute va fi demonstrată, aceasta riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 7 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.


Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău