Trei ucraineni, deferiți justiției pentru infracțiuni comise pe teritoriul R.Moldova

  • 29 Septembrie 2017 11:34
Trei ucraineni, deferiți justiției pentru infracțiuni comise pe teritoriul R.Moldova

Procuratura municipiului Chișinău a finalizat urmărirea penală și a expediat în judecată cauza penală de învinuire a trei cetățeni ai Ucrainei, acuzați de accesul neautorizat la rețelele și serviciile de telecomunicații ale Republicii Moldova, cu folosirea mijloacelor tehnice speciale.

Potrivit procurorilor, în intervalul lunilor mai - august 2017, urmare închirierii diferitor imobile pe teritoriul mun.Chișinău, inculpații s-au conectat și utilizat o rețea și un serviciu de comunicație electronică ale operatorului de telefonie mobilă Orange, asigurînd ratarea veniturilor planificate din prestarea serviciilor de terminație a apelurilor internaționale, facturate la cost considerabil mai mare decît apelurile originale. Prin aceste acțiuni ilegale, potrivit estimărilor, S.A. „Orange” a fost prejudiciat în sumă totală de 371 mii lei.

În rezultatul acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigație efectuate de către ofițerii DOS al INI al IGP și ofițerii de urmărire penală din cadrul Direcției de poliție Chișinău au fost efectuate mai multe percheziții în apartamentele închiriate de către aceștia, fiind depistate și ridicate: 2 dispozitive gateway, un simbox, telefoane mobile, carduri bancare, carnet cu înscrisuri, cartele SIM „ORANGE”, un acumulator cu transformator, un dispozitiv artizanal de consum substanțe narcotice, un pachet din hîrtie în care se află o masă vegetală cu miros specific.

Inculpații, cu vîrstele de 21, 25 și 31 de ani, originari din orașul Lvov, au fost reținuți acum o lună, într-un apartament din Chișinău, iar la demersul procurorilor au fost plasați în arest preventiv.

Dacă vina lor va fi dovedită, ei riscă amendă în mărime de la 1350 la 3350 unități convenționale sau închisoare de pînă la 5 ani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău