FOTO | Evenimente de comemorare a interpreților basarabeni Doina și Ion Aldea-Teodorovici, la 26 de ani de la moartea tragică a artiștilor

  • 30 Octombrie 2018 12:01
FOTO | Evenimente de comemorare a interpreților basarabeni Doina și Ion Aldea-Teodorovici, la 26 de ani de la moartea tragică a artiștilor

Mai multe evenimente de comemorare a interpreților basarabeni Doina și Ion Aldea-Teodorovici au loc astăzi la Chișinău, când se împlinesc 26 de ani de la moartea tragică a artiștilor.

Renumiții artiști Doina și Ion Aldea-Teodorovici sunt un simbol al renașterii românilor din Basarabia, iar cântecele interpretate de ei au răsunat la toate evenimentele care s-au produs la Chișinău la sfârșitul anilor 80 ai secolului trecut, precum și în tranșeele de la Nistru, în timpul războiului din 1992.

Ion și Doina Aldea-Teodorovici au încetat din viață în urma unui tragic accident rutier, care s-a produs în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, în apropierea localității Coșereni, la 49 de kilometri de București. În mașină se aflau patru persoane, șoferul și însoțitorul au scăpat cu viață, în timp ce Ion și Doina, aflați pe bancheta din spate, nu au supraviețuit.

La mormântul lui Ion și Doina Aldea-Teodorovici de la Cimitirul Central din Chișinău, tinerii de la Asociația „UNIREA-ODIP” au organizat depuneri de flori și un recital de cântec patriotic.

Moartea tragică a interpreților Ion și Doina rămâne neelucidată până în prezent. De altfel, mai multe personalități care s-au remarcat în perioada renașterii naționale au avut de suferit în anii 90. Amintim în context de moartea suspectă a fostului primar de Chișinău Nicolae Costin și de gravul accident rutier în urma căruia a suferit poetul Dumitru Matcovschi.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău