Promo-LEX își exprimă îngrijorarea față de numărul mare și în creștere continuă a lucrătorilor medicali infectai cu virusul COVID-19

  • 03 Aprilie 2020 13:30
Promo-LEX își exprimă îngrijorarea față de numărul mare și în creștere continuă a lucrătorilor medicali infectai cu virusul COVID-19

Asociația Promo-LEX își exprimă îngrijorarea față de numărul mare și în creștere continuă a lucrătorilor medicali infectai cu virusul COVID-19, față de condițiile de lucru ale acestora, precum și față de dotarea cu echipamente speciale de protecție individuală.

Organizația le atrage atenția autorităților că trebuie instituit un mecanism de testare periodică a angajaților din instituțiile medicale. De asemenea, este necesară asigurarea cu echipament de protecție potrivit situației epidemiologice (măști N95, FFP2; mănuși; ochelari; viziere; halate sau costume de protecție) a tuturor instituțiilor medicale, indiferent dacă sunt sau nu spitale COVID-19, dacă au înregistrat sau nu cazuri de infectare cu noul coronavirus.

De asemenea, sunt necesare măsuri posibile și rezonabile de debirocratizare a accesului pacienților cronici la medicamente, fiind astfel redus riscul de infectare a lucrătorilor medicali dar și a bolnavilor cronici, mai notează Promo-LEX.

Asociația atenționează că autoritățile trebuie să asigure informarea continuă a publicului cu privire la numărul lucrătorilor medicali infectați cu COVID-19 și a celor testați.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău