Primăria Chișinău semnează Declarația de la Paris privind stoparea epidemiei cu HIV

  • 31 Mai 2019 19:07
Primăria Chișinău semnează Declarația de la Paris privind stoparea epidemiei cu HIV

Ruslan Codreanu, primar interimar de Chișinău, a semnat astăzi, 31 mai, Declarația de la Paris privind stoparea epidemiei cu HIV, transmite IPN.

„Sunt onorat să facem parte din comunitatea celor 300 de orașe care au semnat Declarația de la Paris. Prin semnarea Declarației nu arătăm doar deschiderea noastră ca municipiu în susținerea, prevenirea, tratamentul și suportul pe care suntem gata să-l oferim celor care au nevoie în prevenirea și combaterea HIV Sida, dar suntem gata să facem pași concreți la nivel financiar, împreună cu autoritățile centrale, ONG-uri și toți partenerii care ne sunt alături”, a spus Primarul interimar de Chișinău înainte de semnarea Declarației.


Vinay Patrick Saldanha, Director UNAIDS pe Europa de Est și Asia Centrală, prezent la Chișinău, a menționat că semnarea Declarației este un pas, dar este importantă implementarea ei. Perioada de implementare este de 1 an și jumătate, deși alte orașe care au semnat această declarație au avut mai mult timp (3-4 ani).

Potrivit Direcției sănătate din Chișinău, anul acesta au fost înregistrate doar în municipiu 53 de cazuri noi de HIV Sida. În Republica Moldova, sunt 11 mii de persoane infectate cu virusul HIV.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău