Poliția documentează cazuri de pretinse falsificări ale semnăturilor în listele electorale cu numele alegătorilor din Federația Rusă

  • 30 Octombrie 2020 12:33
Poliția documentează cazuri de pretinse falsificări ale semnăturilor în listele electorale cu numele alegătorilor din Federația Rusă

Poliția documentează cinci cazuri care trezesc bănuieli de falsificare a semnăturilor pe listele de intenție ale persoanelor cu drept de vot, care urmau să participe la alegeri în secțiile de votare deschise în Federația Rusă.

„Este un volum foarte mare de lucru. La moment se desfășoară acțiunile de constatare tehnico-științifică a tuturor materialelor care au fost puse la dispoziția poliției”, a declarat, în cadrul unui briefing de presă, șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Marin Maxian, transmite IPN.

Poliția a fost sesizată și despre faptul că, în ziua alegerilor, anumite persoane vor întreprinde acțiuni de influențare a votului alegătorilor în favoarea unui anumit candidat. Într-un alt caz, poliția a fost sesizată despre faptul că un membru al secției de votare, din numele căruia a fost înaintată o cerere de retrage a calității de membru, nu recunoaște semnătura și spune că nu a depus așa cerere. De asemenea, sunt documentate două cazuri de corupere a alegătorilor, inclusiv un caz de donare a bunurilor.

Potrivit lui Marin Maxian, au fost documentate și 50 de cazuri de afișaj electoral în alte locuri decât cele prestabilite. În 24 de cazuri s-au încălcat măsurile de prevenire și combatere a infecției COVID-19. În trei cazuri poliția a documentat deteriorările de panouri și afișaj electoral.

Șeful adjunct al IGP a chemat concurenții electorali să nu admită agitația electorală în ziua alegerilor și cea precedentă alegerilor, pentru că este interzisă de legislație și sunt pasibili de răspundere contravențională. Cetățenii au fost îndemnați să sesizeze poliția dacă observă încălcări ale procesului electoral.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău