PG, despre cauza penală pe numele procurorului general suspendat: Comunicarea cu publicul va fi realizată de către procurorul desemnat de către CSP

  • 08 Octombrie 17:04
PG, despre cauza penală pe numele procurorului general suspendat: Comunicarea cu publicul va fi realizată de către procurorul desemnat de către CSP

Procuratura generală a emis un comunicat în care se menționează că transparența privind evoluția cauzei penale pornite pe numele lui Alexandr Stoianoglo va fi asigurată de procurorul desemnat de către Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), Victor Furtună, care conduce activitatea grupului de urmărire penală.

Potrivit comunicatului, până în prezent, în Republica Moldova nu au mai existat precedente de începere a urmăririi penale în privința unui procuror general în exercițiu, ceea ce evident determină multiple percepții confuze ale evenimentelor care au loc.
 
„Considerăm necesar de a informa publicul, că în conformitate cu prevederile art. 270 alin. (7) din Codul de procedură penală, urmărirea penală în privința Procurorului General a fost pornită, de către procurorul desemnat de către Consiliul Superior al Procurorilor.  Totodată, având în vedere complexitatea și rezonanța socială a cazului , pentru a acorda asistența necesară procurorului de caz, prin ordonanța Procurorului General a fost format din procurori un grup de urmărire penală, care este condus de către procurorul desemnat de către Consiliul Superior al Procurorilor. În același timp, dorim să menționăm, că în raport cu această cauză penală și în virtutea competențelor care îi sunt atribuite de lege, Procurorul General interimar nu are competența de a efectua sau conduce urmărirea penală în această cauză penală, revenindu-i în schimb competența de a asigura pentru procurorul desemnat de către Consiliul Superior al Procurorilor condițiile necesare pentru efectuare unei investigații complete, obiective și în condiții legale. În contextul celor menționate, în ceea ce privește evoluția acestei cauzei penale, comunicarea cu publicul va fi realizată de către procurorul desemnat de către Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), Victor Furtună, care conduce activitatea grupului de urmărire penală”, preecizează reprezentanții Procuraturii. 
 
Amintim că președintele Maia Sandu a cerut Procuraturii să informeze societatea plenar și la timp despre procedurile aplicate în cazul procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,47
Cer acoperit de nori
Umiditate:62 %
Vint:0,89 m/s
Thu
5
Fri
7
Sat
2
Sun
0
Mon
6

Curs oficial BNM 29 Noiembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0067 0.1206
USD 17.7357 0.0096
RON 4.0421 0.0244
UAH 0.6543 -0.0016
RUB 0.2348 -0.0026
Arhivă Radio Chișinău