PAS: PD trebuie să verse în bugetul de stat 47 de milioane de lei. Sergiu Sîrbu: respectăm întru totul legislația

  • 01 August 2017 14:15
PAS: PD trebuie să verse în bugetul de stat 47 de milioane de lei. Sergiu Sîrbu: respectăm întru totul legislația

Partidul Democrat trebuie să verse în bugetul de stat 47 de milioane de lei, bani pe care i-a primit în calitate de donații, cu încălcarea unui regulament al Comisiei Electorale Centrale, afirmă reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate.

Ei au făcut trimitere la un regulament al CEC adoptat în 2015, care stipulează că suma donației în numerar oferită unui partid de o persoană, în anul de gestiune, nu poate depăși un salariu mediu lunar pe economie stabilit pentru anul respectiv.

Potrivit rapoartelor financiare ale PDM, formațiunea a beneficiat de numeroase donații care au depășit valoarea unui salariu mediu. Astfel, Partidul Democrat ar urma să verse în bugetul de stat 47 de milioane de lei – donații care depășesc acest cuantum, au precizat reprezentanții PAS.

Solicitat de Radio Chișinău, vice-președintele PD, Sergiu Sîrbu, a declarat că democrații respectă întru totul legislația cu privire la finanțarea partidelor politice, iar acel punct din regulamentul CEC referitor la donațiile în numerar a fost anulat de Curtea de Apel. Astfel, nu există nicio limitare referitoare la donațiile în numerar pe care le pot oferi cetățenii partidelor politice, a precizat Sergiu Sîrbu.

Potrivit raportului financiar al Partidului Democrat pentru primul semestru al anului 2017, formațiunea a beneficiat de donații în valoare de peste 29 de milioane de lei, toate în numerar, de la peste 2200 de persoane.

Partidul Acțiune și Solidaritate a primit donații de aproximativ 167 de mii de lei, dintre care 34 de mii – prin transfer, de la un număr total de 137 de persoane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău