Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto cere UE deblocarea ajutorului înghețat pentru R.Moldova

  • 28 August 2018 15:39
Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto cere UE deblocarea ajutorului înghețat pentru R.Moldova

Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a declarat marți, la Budapesta, că Uniunea Europeană ar trebui să deblocheze pachetul de ajutor financiar pentru Republica Moldova, în prezent suspendat, adăugând că criticile UE la adresa Chișinăului nu sunt justificate, relatează Reuters.

Luna trecută, Uniunea Europeană a anunțat că a înghețat un pachet de ajutor de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova după alegerile contestate pentru Primăria Chișinăului, despre care criticii au spus că au subminat imaginea democratică a țării.

"Ungaria consideră că cele 100 de milioane promise Republicii Moldova trebuie plătite. Nu ar trebui aplicate standarde duble", a declarat Peter Szijjarto la o întâlnire cu ambasadorii ungari, după o întrevedere la Budapesta cu omologul său moldovean Tudor Ulianovschi.

Conform unui comunicat de presă al Ministerului moldovean de Externe, Peter Szijjarto a accentuat la întâlnirea cu Tudor Ulianovschi deschiderea autorităților de la Budapesta pentru intensificarea relațiilor bilaterale cu Republica Moldova și susținerea eforturilor autorităților de la Chișinău în procesul de integrare europeană și de implementare a reformelor.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:3,13 m/s
Fri
16
Sat
14
Sun
16
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău