Loturi de rodii cu reziduuri de pesticide, importate în R. Moldova din Turcia. ANSA anunță că acestea urmează să fie nimicite

  • 15 Noiembrie 2021 14:39
Loturi de rodii cu reziduuri de pesticide, importate în R. Moldova din Turcia. ANSA anunță că acestea urmează să fie nimicite

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a intensificat controalele privind importul și comercializarea rodiilor importate din Turcia. 

Urmare a implementării controalelor la posturile de inspecție la frontieră, ANSA a identificat loturi de rodii provenite din Republica Turcă cu limite maxime admisibile de reziduuri de pesticide depășite și anume „Acetamiprid”.

Astfel, operatorilor economici responsabili de importul loturilor de rodii neconforme li s-au întocmit procese verbale cu privire la contravenție și interdicția de plasare piață a produselor alimentare neconforme, urmând a fi nimicite în conformitate cu legislația în vigoare.

În scopul protejării sănătății publice și în vederea verificării inofesivității loturilor importate, vă informăm că ANSA a dispus intensificarea controalelor la Posturile de inspecție la frontieră cu prelevări de probe pentru verficarea respectării limitelor maxime admisibile ale reziduurilor de pesticide în toate loturile de rodii cu proviniență din Republica Turcă. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău