În R.Moldova se menține regimul de alertă privind gripa

  • 21 Februarie 2019 16:25
În R.Moldova se menține regimul de alertă privind gripa

Membrii Comisiei Situații Excepționale a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) au decis astăzi menținerea regimului intensiv de acordare a asistenței medicale bolnavilor de gripă și a triajului medical în grădinițe și școli, comunică MOLDPRES.

Șeful Serviciului informare și comunicare al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică /ANSP/, Olesea Croitor, a precizat că în cadrul ședinței comisiei s-a decis menținerea regimului intensiv de acordare a asistenței medicale bolnavilor de gripă cu spitalizarea și tratamentul conform protocoalelor clinice. De asemenea, vor fi intensificate măsurile de depistare precoce a persoanelor cu semne compatibile cu gripa.

Conform sursei citate, în continuare va fi monitorizat și suplinit stocul cu medicamente în instituțiile medico-sanitare, inclusiv preparate antivirale, consumabile și echipamente necesare îngrijirilor medicale și controlul infecțiilor. Totodată, va fi menținută și în săptămâna curentă efectuarea triajului medical în unitățile preșcolare și preuniversitare, cu reținerea la domiciliu, de către părinți, a copiilor cu afecțiuni respiratorii acute și stări febrile.

Potrivit datelor ANSP, de la începerea sezonului rece, 27 de persoane au murit din cauza gripei. Instituția anunță că majoritatea deceselor au survenit ca urmare a adresării tardive după asistență medicală la medicul de familie, la persoane nevaccinate și din cauza complicațiilor în asociere cu alte afecțiuni cronice.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău