Guvernul de la București discută acordarea unor ajutoare nerambursabile Republicii Moldova

  • 24 August 2016 13:08
Guvernul de la București discută acordarea unor ajutoare nerambursabile Republicii Moldova

Guvernul de la București va discuta, în ședința de astăzi, mai multe memorandumuri privind acordarea unor ajutoare nerambursabile Republicii Moldova, transmite MEDIFAX.

Pe ordinea de zi a ședinței se află încheierea Programului de cooperare pe anul 2016 între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova, având la bază acordul care prevede asistență tehnică și financiară, mai exact acordarea unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro Republicii Moldova, precizează sursa citată.

Acordul a fost semnat la București, la 27 aprilie 2010 și cuprinde protocoale adiționale.

În august 2015, premierul de atunci, Victor Ponta, a anunțat că România va acorda Republicii Moldova un ajutor nerambursabil de 100 de milioane euro, banii urmând să fie folosiți pentru continuarea proiectelor de interconectare energetică, a infrastructurii de transport, dar și pentru extinderea SMURD și modernizarea unor puncte de trecere a frontierei comune.

La începutul acestei luni, Guvernul României a aprobat o altă hotărâre, prin care a decis livrarea primei tranșe, de 60 de milioane de euro, din creditul rambursabil de 150 de milioane de euro destinnat Republicii Moldova. Acești bani ar urma să fie virați în Republica Moldova astăzi, în ajunul cizitei de mâine a premierului român, Dacian Cioloș, la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău