Gata cu amenzile pentru șoferii care își uită permisul acasă

  • 24 Noiembrie 2021 17:29
Gata cu amenzile pentru șoferii care își uită permisul acasă

Guvernul a aprobat un proiect de modificare a Legii privind siguranța traficului rutier și a Codului Contravențional. Printre noutăți este și faptul că șoferii nu vor mai fi amendați dacă nu dețin asupra sa permisul de conducere. Condiția este să poată prezenta un act de identitate valabil pe numele său, transmite IPN.

Ministrul afacerilor interne, Ana Revenco, a comunicat că, la perfectarea dreptului de a conduce vehicule, se exclude testul psiho-fiziologic.

MAI urmărește implementarea conceptului și noțiunii de „drept de a conduce vehicule”, prin divizarea acesteia de noțiunea de „permis de conducere”, fapt care ulterior va permite preluarea unor practici internaționale privind implementarea „permiselor de conducere electronice”.

Același proiect prevede preluarea unor practici în privința persoanelor care dețin permise de conducere eliberate de către autoritățile altor state și care își stabilesc domiciliul sau reședința pe teritoriul Republicii Moldova.  Astfel, se limitează până la 12 luni termenul de a conduce a vehiculelor pe teritoriul țării în baza acestor permise.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău