FOTO | Elevii liceului Mihai Viteazul din Capitală au plantat o livadă de meri

  • 07 Mai 2017 12:41
FOTO | Elevii liceului Mihai Viteazul din Capitală au plantat o livadă de meri

Elevii absolvenți de la liceul "Mihai Viteazul" din Chișinău au plantat o livadă de meri în cadrul campaniei "Coolege Vitamine", finanțată de PNUD Moldova.

Surse din cadrul PNUD Moldova au relatat pentru INFOTAG că puieții au fost oferiți de companiile "Codru" ST și "Alextehagro" SRL.

"Cei 25 de puieți oferiți instituției noastre, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de activitate a liceului, nu sunt simpli copaci. Vor fi o parte a colectivului nostru, care vor necesita atenție și grijă individuală pe care ni-o asumăm cu mult drag. Cândva, ei vor deveni copaci mari, iar fiecare măr din roada ce va urma va avea un preț deosebit pentru noi", a menționat Nelly Berezovschi, Directoarea liceului "Mihai Viteazul".

Campania "Coolege Vitamine" își propune drept scop să sporească treptat consumul de fructe proaspete în rândul copiilor și elevilor din grădinițe și școli, acoperind la etapa de testare pilot - cinci școli și grădinițe din Chișinău, care au fost selectate în bază de concurs.

Inițiativa curentă face parte din proiectul "Dezvoltarea afacerilor inovative pentru o creștere economică durabilă la nivel local", finanțat de Guvernul Norvegiei și PNUD și susținut de Guvernul Republicii Moldova, care are drept scop să promoveze inovațiile în sectorul întreprinderilor mici și mijlocii, prin transferul și absorbția de cunoștințe, tehnologii și comunicare între companii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău