”Fără ură” în spațiul online

  • 25 Februarie 2014 17:16
”Fără ură” în spațiul online

O campanie menită să diminueze fenomenul instigării la ură în mesajele și comentariile din spațiul online a fost lansată marți, 25 februarie, de către Ministerul Tineretului și Sportului alături de un grup de organizații nonguvernamentale.

Proiectul, care are drept scop combaterea rasismului și a discriminării în mediul online, face parte dintr-o campanie începută de Uniunea Europeană acum doi ani. 

Mesajele care instigă la ură în spațiul online capătă forme exagerate susțin organizatorii campaniei ”Fără ură”. Cel mai des, ca surse de inspirație pentru comentarii xenofobe și intolerante, servesc declarațiile și acțiunile politicienilor. 

Trebuie menționat faptul că nu există un control al mesajelor și comentariilor postate pe paginile web, iar legislația nu prevede sancțiuni pentru administratorii care nu-și monitorizează site-urile.  

Schimbarea se poate produce începând cu fiecare dintre noi, susține Ian Feldman, reprezentantul Consiliului Nediscriminare. 

Printre acțiunile care vor fi organizate în cadrul campaniei ”Fără ură” în scopul diminuării fenomenului în spațiul online sunt organizarea de dezbateri și flash-moburi, crearea unei platforme care să permită celor interesați să depună sesizări la mesajele care instigă la ură și violență, precum și elaborarea unui ghid al bunelor practici pe internet.

Campania ”Fără ură” face parte din proiectul internațional ”No Hate Speech Movement” al Consiliului Europei implementat în 37 de țări europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău