Doar puțin peste 7% dintre funcționari au depus declarațiile de avere. Termenul expiră peste o lună

  • 04 Martie 2018 10:59
Doar puțin peste 7% dintre funcționari au depus declarațiile de avere. Termenul expiră peste o lună

Mai puțin de 10 la sută dintre demnitari și funcționari și-au depus declarațiile anuale de avere și interese personale, potrivit datelor Autorității Naționale de Integritate.

Până la expirarea perioadei de depunere a mai rămas doar o lună, iar în Sistemul electronic ”E-Integritate” au fost depuse on-line peste 4700 de declarații de avere și interese personale, ceea ce constituie 7,3 % din totalul declarațiilor anuale ce urmează a fi depuse, se arată într-un comunicat al ANI.

Autoritatea Națională de Integritate a creat pe site-ul oficial rubrica Depune declarația aici, ce conține informațiile necesare privind modul de completare on-line a declarațiilor de avere și interese personale: modele completate de declarații; ghiduri privind modul on-line de completare a acestora, trei spoturi video privind procedura de depunere on-line a declarațiilor, precum și numerele de telefon la care subiecții pot primi consultații în acest sens.

Cei care nu vor depune declarațiile de avere și interese până la data de 31 martie, când expiră termenul de depunere, riscă sancțiuni cu amenzi de la 3750 la 7500 lei.

Menționăm că de la 1 ianuarie 2018, declarațiile de avere și interese sunt depuse exclusiv on-line, pe portalul Autorității Naționale de Integritate, fiind semnate cu semnătura electronică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău