Data desfășurării alegerilor parlamentare ar putea fi stabilită în următoarele două săptămâni, anunță Andrian Candu

  • 14 Iulie 12:11
Data desfășurării alegerilor parlamentare ar putea fi stabilită în următoarele două săptămâni, anunță Andrian Candu

Data când se vor desfășura următoarele alegeri parlamentare ar putea fi stabilită de legislativ în următoarele două săptămâni. O decizie în acest sens ar putea fi luată în sesiunea actuală a Parlamentului, pentru a oferi Comisiei Electorale Centrale timul necesar pentru pregătirea scrutinului, a declarat într-o emisiune televizată, președintele Legislativului, Andrian Candu.

El spune că alegerile parlamentare pot fi organizate timp de trei luni de la expirarea mandatului actual al Parlamentului – 30 noiembrie, adică de la 1 decembrie 208 până la 1 martie 2019.

„Până în 30 noiembrie, nu poți să organizezi alegerile și poți să le organizezi timp de trei luni de la ziua în care expiră mandatul”, a menționat politicianul.

Președintele Parlamentului și-a exprimat speranța că după viitorul scrutin, toate forțele pro-europene să se așeze la masa de discuții și să găsească o formulă cum să fie format un legislativ pro-european. Totodată, Andrian Candu consideră puțin probabilă o coaliție cu Partidul Socialiștilor în următorul Parlament având în vedere diferența de viziuni și de declarații.

În altă ordine de idei, președintele Parlamentului a menționat că la sfârșitul lunii iulie se vor începe lucrările pentru implementarea sistemului e-Parlament. Acesta presupune și introducerea votului electronic în legislativ.

„A fost desfășurat un concurs de către PNUD, a fost selectată o companie din Europa. Această companie acum face planul de introducere a sistemului e-Parlamentul, care are multe componente. Ei la sfârșitul lunii iulie încep lucrările”, a declarat Andrian Candu, potrivit căruia votul electronic va fi folosit inclusiv de deputații din actuala legislatură a Parlamentului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chişinău
1 °C
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,1 m/s
Mie
-1 °C
Joi
2 °C
Vin
1 °C
Sâm
4 °C

Curs oficial BNM 13 Noiembrie 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.1427 -0.1802
USD 17.0014 -0.0180
RON 4.1108 -0.0378
UAH 0.6090 -0.0019
RUB 0.2511 -0.0017
Arhivă Radio Chișinău