Circa 1500 de consumatori au utilizat platforma de auto-citire a Apă-Canal Chișinău

  • 04 Septembrie 2020 12:05
Circa 1500 de consumatori au utilizat platforma de auto-citire a Apă-Canal Chișinău

În doar două luni de la lansare, platforma de auto-citire a SA „Apă-Canal Chișinău” a fost utilizată de circa 1 500 de consumatori. Cu ajutorul acesteia, consumatorii pot transmite lunar indicii la contoarele de apă rece, transmite IPN.

Furnizorul precizează că în jur de 380 de consumatori au transmis prin intermediul aplicațiilor Viber, WhatsApp, Telegram, indicii contorului specialistului delegat din cadrul Direcției comerciale. Peste 30 de consumatori au utilizate SMS, iar peste 1 100 – au transmis datele la telefon.

ACC menționează că promovează și în continuare interacțiunea cu cetățenii prin intermediul serviciilor electronice. Mai mult, în contextul pandemiei de COVID-19, doar o parte din controlorii întreprinderii și-au reluat activitatea. Prin urmare, platforma de auto-citire este o opțiune eficientă pentru consumatori.

Transmiterea lunară a indicilor contoarelor de apă rece, amplasate la fiecare loc de consum, se face conform condițiilor și termenelor precizate de către furnizor în factură. Astfel, consumatorul va plăti efectiv consumul real din luna respectivă. Indicii transmiși vor constitui baza de calcul a emiterii facturii. În situația în care auto-citirea nu este transmisă în condițiile și în termenele indicate în factură, facturarea se va realiza pe baza consumului lunar estimativ al serviciului de alimentare cu apă.

Consumatorii pot transmite indicii contorului specialistului delegat din cadrul Direcției comerciale sau prin intermediul aplicațiilor Viber, WhatsApp, Telegram etc. În cuprinsul tuturor facturilor este comunicată perioada de auto-citire.

Specialistul delegat pentru introducerea datelor auto-citite în cadrul Direcției comerciale poate fi contactat: consumator casnic apartamente – la numărul de telefon 062100679; consumator casnic sector particular – la numărul de telefon 060001663;      alți consumatori (agenți economici, sectorul de stat, gestionarii fondurilor locative) – la numărul de telefon 062100729.

Potrivit ACC, pentru a transmite corect indicii contorului, consumatorul trebuie să citească doar cifrele de culoare neagră de pe ecranul apometrului, de la stânga la dreapta, începând cu primul număr. Valoarea rezultată constituie numărul total de metri cubi de apă înregistrați de apometru în momentul efectuării citirii. Cifrele de culoare roșie arată subdiviziunile unui metru cub (sute de litri, zeci de litri, litri) și nu trebuie citite.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău