CEC cheamă mass-media să reflecte corect campania pentru referendumul din 19 noiembrie

  • 19 Octombrie 2017 14:25
CEC cheamă mass-media să reflecte corect campania pentru referendumul din 19 noiembrie

Comisia Electorală Centrală îndeamnă mass-media să reflecte echitabil și echilibrat campania electorală pentru referendumul local de revocare a primarului general al municipiului Chișinău, care se va desfășura pe 19 noiembrie, transmite IPN.

CEC precizează că participanții la referendum trebuie să beneficieze de tratament nediscriminatoriu și să fie egali în ceea ce privește acordarea timpilor de antenă, fără a-și promova platformele și programele politice.

CEC are competența de a elabora și aproba regulamentul privind reflectarea campaniei electorale în mijloacele de informare în masă doar pentru alegerile parlamentare, prezidențiale și referendumurile republicane. De aceea, CEC a solicitat Consiliului Coordonator al Audiovizualului să vină cu reglementări pentru asigurarea unei reflectări corecte și transparente a campaniei electorale pentru referendumul local.

De notat, Consiliul Coordonator al  Audiovizualului a aprobat, la 10 octombrie, concepția privind reflectarea campaniei electorale la referendumul local de revocare a primarului general al municipiului Chișinău Dorin Chirtoacă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău