Сăutare:pătrunjel
ANSA a nimicit 15 tone de verdeață cu pesticide depistate la vamă
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a reținut și, ulterior, nimicit un lot de 15.000 kg de mărar și pătrunjel proaspăt, importat, care nu corespunde normelor de siguranță alimentară…
-
20 Noiembrie 18:40
Fructele de sezon s-au ieftinit considerabil. Cât costă piersicile și prunele în piețele din Chișinău
Piersicile și prunele s-au ieftinit semnificativ în piețele din Chișinău față de săptămâna trecută. De asemenea, au devenit mai accesibile și legumele, precum ardeii, cartofii și roșiile.…
-
08 August 21:10
Ce să mănânci ca să ajuți circulația sângelui: lista alimentelor care nu trebuie să lipsească de la masă
Problemele circulatorii pot duce la afecțiuni grave dacă nu sunt ținute sub control și sunt cauzate de boli precum diabetul, obezitatea, fumatul, boala arterială periferică și boala Raynaud. Simptomele…
-
12 Iulie 2024 20:14
Tradiții de Paști și semnificația lor: „Ouăle se vopsesc doar în roșu”
Noaptea Învierii Domnului Isus Hristos trebuie să o petrecem în biserici, în priveghere și în rugăciune, drept semn al bucuriei sufletești. În dimineața zilei de Paști, potrivit tradiției, credincioșii…
-
23 Aprilie 2022 11:55
Un program american pentru fermieri recrutează voluntari din R.Moldova
Programul american Farmer-to-Farmer (F2F) recrutează, în premieră, experți în horticultură din Republica Moldova pentru a acorda asistență pe bază de voluntariat producătorilor agricoli autohtoni.…
-
19 Martie 2021 11:30
EXPERTIZĂ la fructe și legume în R.Moldova: Toate probele de pepene galben și ridiche arată cantități sporite de nitrați. Ce arată alte probe
Dovleceii, varza nouă și ridichea roșie sunt produsele cu cel mai mare nivel de nitrați expuse în comercializare în R. Moldova și care prezintă pericol pentru sănătate, conform unei expertize…
-
14 August 2020 13:23
Sarmaua, un preparat care a călătorit. Unde s-au născut sarmalele?
Sarmaua este mîncarea nelipsită a românilor. Dar cînd, unde au apărut sarmalele? Ion Creangă descrie cu atîta dragoste cum arătau sarmalele pe care le mînca lupul din poveste, încît îți pui…
-
27 Decembrie 2018 19:57
Proiect socio-ecologic: Deșeurile de bucătărie transformate în biohumus
Aproape o tonă de resturi vegetale au fost prelucrate și transformate în biohumus, timp de un an, în cadrul unui proiect care vine să soluționeze problema emisiilor de dioxid de carbon în atmosferă,…
-
18 Iunie 2018 15:36
Rețeta zilei | Sarmale în frunză de tei (rețeta lui Păstorel, adaptată)
Reteta pe care v-o oferim îi aparține lui Pastorel Teodoreanu, doar ca... o vom pregăti cu frunza de tei – frageda și buna, oparita în bors!
-
01 Iunie 2018 18:59
Rețeta zilei | Ardei umpluți - rețetă din timpul Principatelor Unite
O frumoasă legendă românească spune că Dumnezeu însuși l-ar fi învățat pe om să-și gătească bucatele. Luând chip de om, a fost cel dintâi bucătar, primul creator de rețete și întâiul…
-
17 Mai 2018 17:01
Rețeta zilei | Piept de rață gătit răzășește
Și dintre bucatele astea răzășăști, unora li s-a dus vestea în veac.... Cum e, bunăoară, rața umplută cu sarmale. Dar nici cu pieptul de rață de-i gătit moldovenește nu te faci de rușine,…
-
26 Aprilie 2018 16:12
Rețeta zilei | Rulada de carne a Mamei Floarea
Rulada de carne a Mamei Floarea e poate una dintre cele mai interesante mancaruri pe care mi-a fost dat sa le aflu in nordul extrem al tarii. In satul bucovinean Poiana Stampei traia odata o femeie pe nume…
-
29 Decembrie 2017 16:58
Produsele se vor scumpi de sărbători, spun comercianții
La Piața Centrală din capitală unele produsele deja s-au scumpit, dar sunt așteptate și alte majorări de preț. Comercianții spun că totul este din cauza cererii mai ridicate de sărbători, după…
-
16 Decembrie 2017 11:57
Rețeta zilei | „Fripturi” de post, aflate dintr-o carte veche
Am descoperit recent o carte de bucate din anii interbelici. Maria Pârvulescu, directoarea revistei „Femeia satelor”, care apărea la Timișoara între 1934-1939, publica o cărțulie în care-au încăput…
-
09 Decembrie 2017 17:08
Prețurile la piață nu diferă de cele de săptămâna trecută
La Piața Centrală din Capitală, prețurile fructelor, legumelor, lactatelor și cărnii au rămas practic la nivelul celor de săptămâna trecută. Carnea de vită și de porc pornește de la 65 de…
-
09 Decembrie 2017 14:35
Comercianții anticipează o scumpire a cărnii
Carnea la piața din Capitală, atât cea de vită cât și cea de porc, pornește de la 65 de lei per kilogram. Prețul este același de săptămâna trecută. Însă comercianții spun că prețul cărnii…
-
02 Decembrie 2017 11:04
Rețeta zilei | Supă-cremă de legume, ca-n satul bunicilor noastre
Reteta zilei de azi nu-i altceva decat... o supa crema de legume, dar facuta asa, ca-n satul bunicilor noastre.
-
25 Noiembrie 2017 12:35
S-au scumpit unele lactate și ouălele
La piață, un kilogram de brânză de oi poate fi cumpărat cu 80 de lei, față de 70 de lei cât era acum o lună. Un kilogram de smântână și de caș de vaci costă 40 de lei, față de 35 de lei…
-
29 Octombrie 2017 08:23
Carnea de porc s-a scumpit la piață
Carne de porc, fără oase, costă la piață cel puțin 80 de lei kilogramul. Pe perioada verii putea fi cumpărată cu 65 de lei kg. Costițele de porc sunt la prețul de 75 de lei kilogramul. Cu cel…
-
21 Octombrie 2017 10:07
Prețurile la castraveți și roșii s-au dublat față de săptămâna trecută
Un kilogram de castraveți costă la piață între 23 și 25 de lei, în timp ce săptămâna trecută aceștia puteau fi cumpărați cu 12 și 13 lei kilogramul. Roșiile pot fi cumpărate cu 12-15 lei…
-
07 Octombrie 2017 11:24

