Un program american pentru fermieri recrutează voluntari din R.Moldova

  • 19 Martie 2021 11:30
Un program american pentru fermieri recrutează voluntari din R.Moldova

Programul american Farmer-to-Farmer (F2F) recrutează, în premieră, experți în horticultură din Republica Moldova pentru a acorda asistență pe bază de voluntariat producătorilor agricoli autohtoni. Până în prezent, toți voluntarii F2F au fost cetățeni americani, însă în contextul pandemiei de COVID-19, aceștia conlucrează de la distanță cu experți locali, transmite MOLDPRES.

Pentru început, voluntarii moldoveni vor elabora împreună cu experții din SUA trei ghiduri pe subiecte legate de producerea ecologică atât în sere, cât și în câmp deschis, notează sursa citată.

„Două ghiduri se referă la cultivarea ecologică în sere a unor legume (salată, pătrunjel, mărar, ceapă verde, busuioc), precum și a unor fructe moi sau pomușoare (căpșun, mur, zmeur, cătină), în sere și tuneluri. Al treilea ghid se va axa pe producerea ecologică a sâmburoaselor (piersici, cireșe, caise)”, conform programului.

Pentru a activa în cadrul F2F, experții moldoveni trebuie să dispună de studii superioare de specialitate și experiență de lucru cu fermierii, în special în agricultura ecologică, dar și de abilități de elaborare a unor materiale informaționale și infografice etc.

Programul John Ogonowski și Doug Bereuter Farmer-to-Farmer (F2F) este implementat în țara noastră de CNFA (Cultivating New Frontiers in Agriculture) Moldova cu suportul financiar al Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

F2F oferă consultanță agricolă gratuită pentru a promova îmbunătățiri durabile în securitatea alimentară și procesarea agricolă, producerea și comercializarea producției agricole. CNFA este o organizație finanțată de USAID care sprijină dezvoltarea economică a agro-industriilor în țările în tranziție. Scopul proiectului F2F este de a genera o creștere economică rapidă în sectorul agricol.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău