Rețeta zilei | Sarmale în frunză de tei (rețeta lui Păstorel, adaptată)

  • 01 Iunie 2018 18:59
Rețeta zilei | Sarmale în frunză de tei (rețeta lui Păstorel, adaptată)

Reteta pe care v-o oferim îi aparține lui Pastorel Teodoreanu, doar ca... o vom pregăti cu frunza de tei – frageda și buna, oparita în bors!

Sarmale în frunză de tei - rețeta:

„Tocatura se face din carne de bou (cand vom alunga oare vaca din bucatarie?) de la coada si carne de porc grasa. Se taie carnea in bucati mici si se trece o data prin masina. Se trece apoi a doua oara prin masina si se adauga: un miez de paine muiat in lapte, sare, piper, putina ceapa taiata foarte marunt si prajita in unt, putina verdeata tocata marunt (patrunjel si marar) si doua oua bine batute.

Cu aceasta compozitie se invelesc (termin consacrat) sarmalele, care nu trebuie sa intreaca in dimensiune o nuca de marime mijlocie.

Mestesugul executantului consta in potrivirea umpluturii. Ea nu trebuie sa fie nici prea stransa in foaia de tei (sa n-o crape), nici prea in voie (se desfac sarmalele). Se pune pe fundul unui vas un strat de frunze de tei si deasupra se asaza sarmalele, presarand intre ele boabe de piper negru.

Deasupra sarmalelor, alt strat de frunze de tei (oparite și ele). Se pot pune felii de rosii si chiar ardei verde. Aici intervine iar o chestie de gust: unii fierb sarmalele in bors, altii in vin. Recomand alta procedura: sa se fiarba inabusit in zeama de carne, pana ce scade lichidul la mai putin de jumatate.”

Sursa: Antena Satelor

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău