Ambasadorul României la Chișinău, despre taxele de roaming: "Sunt foarte, foarte mari, sunt aproape la fel de mari ca și cum am vorbi cu Australia, nu cred că este normal"

  • 29 August 2019 09:01
Ambasadorul României la Chișinău, despre taxele de roaming:

Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, consideră că taxele de roaming între România și R. Moldova sunt foarte mari, însă ambasadorul s-a arătat convins că există voință politică între cele două părți pentru soluționarea aceste probleme și va fi indentificată o soluție în folosul cetățenilor de pe cele două maluri ale Prutului.

Declarația a fost făcută aseară în platoul emisiunii Articolul VII de la TVR Internațional, citat de TVR Moldova.

Daniel Ioniță declară că pentru a realiza o conexiune directă între România și Republica Moldova trebuie să găsim o soluție și în problema roaming-ului între cele două părți.

"Pentru prima dată s-a vorbit despre eliminarea taxelor de roaming între România și R. Moldova cu prilejul aniversării Centenarului, 1 decembrie 2018, în rest taxele de roaming între România și R. Moldova sunt foarte, foarte mari, sunt aproape la fel de mari ca și cum am vorbi cu Australia sau Noua Zeelandă, nu cred că este normal și aici voința celor două părți sunt convins că va contribuii la identificarea unei soluții în folosul cetățenilor de pe cele două maluri ale Prutului. Trebuie să ajutăm ca această conexiune directă să aibă loc, inclusiv prin chestiunile respective."

Excelența Sa a vorbit și despre domeniile de interes ale României care ar coincide cu cele de la Chișinău. 

"Sunt proiectele care vizează interconexiunea energetică și interconexiune în ceea ce privește proiectele mari de infrastructură: podurile. În perioada interbelică existau peste 25 de poduri peste Prut, acum avem doar 5, cred că la cifra aceasta trebuie întotdeauna să ne gândim cu seriozitate. Podul de piatră s-a dărâmat, podul de flori s-a făcut, poate a sosit vremea să facem și poduri de beton sau de ciment cum or fi ele, pentru că necesitatea cu siguranță este acolo și voința politică, așa cum am simțit-o eu la București cât și la Chișinău, e un stimulent suficient de important care să ne determine să avansăm pe calea acestor proiecte de interconectare strategică."

Amintim că la 1 decembrie 2018 unele companii de telefonie mobilă din Republica Moldova, dar și România, au oferit clienților săi roaming gratuit cu ocazia Zilei Naționale a României.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău