Vlad Filat audiat de comisia BEM

  • 06 Martie 2015 16:36
Vlad Filat audiat de comisia BEM

Liderul PLDM Vlad Filat a fost audiat astăzi de comisia de anchetă a Parlamentului pentru investigarea situației de la BEM, Banca Socială și Unibank.

Ex-premierul a declarat după audieri că în curând vor fi deferiți justiției cei care se fac vinovați de situația gravă în care s-a pomenit sistemul financiar-bancar din Republic Moldova.

„După o perioadă lungă de așteptare pot să spun că în politica moldovenească există bun simț, chiar dacă înainte nu credeam așa ceva. Veți afla în curând cine sunt vinovații. Sunt mulți care și-au permis prin minciună să manipuleze. Toți cei vinovați vor răspunde în fața instanței de judecată”, a menționat Vlad Filat.

Ex-premierul a negat orice implicare a sa în decapitalizarea celor trei instituții bancare, specificând în același timp că Guvernul a identificat atunci soluția optimă în privința Băncii de Economii.

„În cazul BEM au fost mai multe discuții, inclusiv în cadrul ședințelor Parlamentului de legislatură trecută. Atunci s-au propus 3 modele de asanare a băncii. Am discutat cu Iurie Leancă toate variantele posibile, inclusiv recapitalizarea băncii și atragerea unui investitor. Ideea a fost una corectă. Implementarea acesteia însă a fost una proastă, care a dus la o situație gravă. Cine se face vinovat, urmează să spună autoritățile statului. Aștept și răspunsul Krall-ului”, a mai declarat Vlad Filat.

În același timp, liderul PLDM a menționat că și statul își are partea sa de vină. „Nu s-a făcut suficient. Dacă statul își făcea treaba nu se ajungea la așa situație”, a adăugat Vlad Filat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,18
Câțiva nori
Umiditate:79 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău