Vicepremierul Dumitru Alaiba: Republica Moldova are cei mai mulți angajați în domeniul IT per capita din Europa

  • 18 Mai 16:55
Vicepremierul Dumitru Alaiba: Republica Moldova are cei mai mulți angajați în domeniul IT per capita din Europa

Republica Moldova are cei mai mulți angajați în IT per capita din Europa, după Estonia, încă din 2021, precizează Alaiba. 

 
„4.5% din totalul persoanelor angajate în 2023, sau 26.327 de specialiști, au fost în sectorul IT și au contribuit direct la un impresionant 6,7% din PIB. Avem un ecosistem digital vibrant și în plină expansiune.
 
Am depășit giganți precum Polonia, Ucraina și România, conform unui studiu publicat de Emerging Europe.
 
Dacă Estonia, cu o populație mai mică decât a Moldovei, poate fi lider, atunci putem și noi! Și o facem zi de zi, construind un climat investițional atractiv, încurajând exporturile de servicii și produse, deschizând noi piețe și mergând decisiv spre integrarea în UE.
 
Suntem unicii din Europa care oferim un impozit unic de 7% pentru companiile IT și un model fiscal care încurajează reinvestirea profitului și creșterea afacerilor. Reformăm și reducem barierele birocratice pentru a ușura viața antreprenorilor și inovatorilor.”, scrie Alaiba.
 
Politicianul amintește că între 6 și 7 iunie se va desfășura Moldova Digital Summit, unde vor fi discutate tendințele de dezvoltare a sectorului tehnologiei.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:5,66 m/s
Mon
22
Tue
22
Wed
25
Thu
20
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău