Maia Sandu, la conferința comună cu Olaf Scholz: Liderii germani susțin aderarea Rep.Moldova la UE

  • 17 Mai 18:28
Maia Sandu, la conferința comună cu Olaf Scholz: Liderii germani susțin aderarea Rep.Moldova la UE

„Germania este un puternic și important aliat al Republicii Moldova, în drumul spre Uniunea Europeană, democrație și prosperitate”, a menționat președinta Maia Sandu la întrevederea avută astăzi la Berlin cu cancelarul federal Olaf Scholz.

Potrivit comunicatului Președinției de la Chișinău, Maia Sandu a discutat, în special, despre cooperarea în domeniul economic care să ajute la dezvoltarea economiei și la crearea locurilor de muncă sigure și bine plătite. Așa cum Germania este unul dintre principalii parteneri comerciali și o importantă sursă de investiții pentru Rep. Moldova, autoritățile își propun să aprofundeze aceste legături economice.

„Liderii germani susțin aderarea Moldovei la UE, astfel încât cetățenii noștri să trăiască în pace, bună înțelegere și prosperitate. Aspirațiile noastre europene și reformele pe care le realizăm au fost o temă importantă a discuțiilor de azi. În acest context, l-am invitat pe Cancelarul federal Scholz la Chișinău să vadă pașii pe care îi facem în calea noastră de modernizare”, a declarat Maia Sandu.

Totodată, Președinta a subliniat că este la Berlin și pentru a transmite un puternic mesaj de recunoștință tuturor cetățenilor germani. „Țara lor ne-a fost alături în crizele din ultimii doi ani, oferind sprijin datorită căruia îmbunătățim calitatea vieții din Moldova, investim în infrastructură, avansăm reforme și consolidăm securitatea statului, astfel încât cetățenii noștri să fie în siguranță”, a conchis Maia Sandu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:5,66 m/s
Mon
22
Tue
22
Wed
25
Thu
20
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău