Vitalie Ciobanu | După ce pretinde că a contribuit la înlăturarea lui Plahotniuc, Kremlinul ține să-și „marcheze” teritoriul (Revista presei)

  • 05 Septembrie 2019 09:41
Vitalie Ciobanu | După ce pretinde că a contribuit la înlăturarea lui Plahotniuc, Kremlinul ține să-și „marcheze” teritoriul (Revista presei)

Revista presei - 5 septembrie.

Nu s-a schimbat nimic; Aeroportul rămâne la Avia Invest, chiar dacă Guvernul a anulat hotărârile privind concesionarea, titrează Cotidianul. Premierul Maia Sandu a declarat că hotărârea nu este una retroactivă și nu va avea efect asupra gestionarului actual al Aeroportului. „Este o modalitate prin care aducem în concordanță cadrul legal cu decizia Curții Constituționale și vine în contextul acțiunilor pe care o să le luăm în continuare. Ministerul Justiției lucrează la acest dosar în baza căruia va merge în zilele următoare în instanță pentru a anula concesionarea”, a declarat Maia Sandu, citată de Cotidianul.

„Transnistria revine în actualitate. Și nu ca subiect separat, ci revine numaidecât în legătură cu Rusia și cu gazele pe care urmează să le importăm pentru a trece peste această iarnă, constată Vitalie Ciobanu, într-un editorial preluat de Jurnal.md. După ce pretinde că a contribuit la înlăturarea lui Plahotniuc, Kremlinul ține să-și „marcheze” teritoriul. Și dispune de pârghii importante pentru a-și spori influența. În primul rând, Transnistria separatistă, cu trupe rusești și muniție. Apoi șantajul cu gazele (contractul de livrare a acestora expiră în decembrie și nu se știe ce pretenții va formula Gazpromul la viitoarele negocieri cu Moldova). Autorul atenționează că la un moment dat vine nota de plată. Mai rău e că o achită poporul, nu politicienii”.

Portalul Deschide.md reține declarația lui Pavel Filip: În luna iunie, PDM a greșit din punct de vedere politic, nu și legal, titrează publicația. În cadrul unei emisiunii la Jurnal TV, fostul premier susține că justiția moldovenească se orientează foarte repede către cei care au acces la guvernare.

În ediția de astăzi a Ziarului de Gardă aflați care este sursa mirosului urât din Chișinău și despre funcționalitatea stației de epurare. De asemenea, citiți și despre problema lipsei stațiilor de pre-epurare din capitală.

Tot în Ziarul de Gardă aflați și motivul pentru care pedeapsa cu nouă ani de închisoare pe numele fostului premier Vlad Filat a fost redusă cu 682 de zile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău