Viitorii judecători au obținut note mai mari decât colegii lor, viitorii procurori. Care sunt cele mai mici, dar și cele mai mari calificative (Bizlaw)

  • 01 Mai 2019 12:06
Viitorii judecători au obținut note mai mari decât colegii lor, viitorii procurori. Care sunt cele mai mici, dar și cele mai mari calificative (Bizlaw)

Doi candidați au obținut nota 10, iar mai mult de 20 au primit calificative mai mari de 9.

Doi candidați au obținut nota 10, iar mai mult de 20 au primit calificative mai mari de 9. Candidații înscriși la proba orală a examenului pentru persoanele care candidează la funcția de judecător în temeiul vechimii în muncă au obținut note mult mai mari decât colegii lor care și-au dorit să ajungă procurori.

Potrivit rezultatelor publicate de Institutul National al Justiției, cea mai mica notă oferită a fost 3,72, de altfel, doar patru persoane au luat calificative mai mici de 5, iar cinci persoane nu s-au prezentat la această etapă a examenului. În total, 93 de persoane au fost admise la proba orală. Cine și ce note a obținut puteți vedea aici.

Potrivit Legii cu privire la statutul judecătorului, se consideră vechime în muncă care oferă persoanei dreptul de a candida la funcția de judecător activitatea acesteia pe parcursul ultimilor cinci ani în calitate de judecător sau judecător-asistent al Curții Constituționale, judecător în instanțele internaționale, procuror, profesor de drept titular în instituțiile de învățământ superior acreditate, formator al Institutului Național al Justiției în domeniul dreptului, avocat, asistent judiciar sau grefier.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău