Vaccin: Suedia suspendă plățile către Pfizer, cerând explicații despre numărul de doze dintr-un flacon (presă)

  • 26 Ianuarie 2021 13:30
Vaccin: Suedia suspendă plățile către Pfizer, cerând explicații despre numărul de doze dintr-un flacon (presă)

Agenția suedeză de sănătate a suspendat plățile pentru vaccin către Pfizer, cerând explicații despre numărul de doze disponibile în fiecare flacon, scrie cotidianul Dagens Nyheter de marți, potrivit Reuters, preluat de Agerpres.

Suedia vrea lămuriri despre numărul de doze care i-au fost facturate, după ce Pfizer a facturat câte șase doze per flacon, în loc de cele cinci convenite.

Suedia vrea acum ca Bruxellesul și Pfizer să ajungă la un acord cu privire la câte doze sunt conținute într-un flacon.

'Până acum, noi am spus companiei că trebuie să așteptăm cu facturile care sunt disponibile până obținem claritate despre ce se aplică', a spus epidemiologul-șef Anders Tegnell pentru Dagens Nyheter.

Pfizer Suedia a refuzat să comenteze pentru Reuters, însă a precizat pentru Dagens Nyheter că a facturat pentru șase doze per flacon.

Uniunea Europeană și Pfizer au convenit inițial că fiecare flacon va conține cinci doze, însă ulterior s-a descoperit că pot fi extrase șase doze cu ajutorul unei seringi speciale.

'Este inacceptabil. Dacă o țară are mijloace doar pentru a extrage cinci doze, înseamnă că a primit mai puține doze pentru același preț', a declarat coordonatorul suedez al vaccinării, Richard Bergstrom. 

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:2,57 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău