Atașatul militar rus din Regatul Unit va fi expulzat. Noi restricții vor fi impuse asupra diplomaților ruși aflați în țară

  • 08 Mai 16:59
Atașatul militar rus din Regatul Unit va fi expulzat. Noi restricții vor fi impuse asupra diplomaților ruși aflați în țară

Ministerul de Interne din Marea Britanie a expulzat un diplomat rus, ca parte a unei serii de măsuri împotriva Moscovei, relatează Sky News.

James Cleverly a declarat că măsurile vin din cauza „activităților nesăbuite și periculoase ale guvernului rus în întreaga Europă”, scrie G4Media.

„Pot spune Camerei [Comunelor] că îl vom expulza pe atașatul rus al apărării, care este un ofițer de informații militare nedeclarat”, a spus el.

El a prezentat apoi alte măsuri din pachet.

„Vom retrage statutul de sediu diplomatic de la mai multe proprietăți deținute de ruși în Marea Britanie, inclusiv Seacocks House, o proprietate deținută de ruși în Sussex și secția de comerț și apărare din Highgate, despre care credem că au fost folosite în scopuri de spionaj.

Și vom impune noi restricții privind vizele diplomatice rusești, inclusiv limitarea perioadei de timp pe care diplomații ruși o pot petrece în Marea Britanie”, a afirmat oficialul britanic.

Cleverly a încheiat cu o declarație formulată în termeni duri: „Mesajul nostru către Rusia este clar – Opriți acest război ilegal. Retrageți-vă trupele din Ucraina. Încetați această activitate malignă”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,57 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău