Klaus Iohannis, despre trimiterea de sisteme Patriot în Ucraina. „Este inacceptabil ca România să rămână fără apărare antiaeriană, dar vom găsi o soluție”

  • 08 Mai 10:08
Klaus Iohannis, despre trimiterea de sisteme Patriot în Ucraina. „Este inacceptabil ca România să rămână fără apărare antiaeriană, dar vom găsi o soluție”

Președintele Klaus Iohannis a declarat că România va găsi o soluție în privința cedării unui sistem Patriot de apărare antiaeriană Ucrainei, transmite Radio România Actualități.

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis a fost primit la Casa Albă de omologul său american, Joe Biden. Printre temele discutate s-au numărat aprofundarea parteneriatului bilateral strategic, situația de pe flancul estic al NATO și situația din Ucraina. Într-o conferință de presă susținută la Ambasada României de la Washington, Klaus Iohannis a declarat că România va găsi o soluție în privința cedării unui sistem Patriot de apărare antiaeriană Ucrainei. El a precizat că aceasta trebuie discutată mai întâi în cadrul CSAT.

Klaus Iohannis: „România dispune de astfel de sisteme și atunci, sigur, am fost întrebați și noi. Și președintele Biden a adus această chestiune în discuție și am spus că sunt deschis să discutăm aceste chestiuni, asta înseamnând că va trebui să discut eu acasă, în CSAT, să vedem cum putem să punem problema, ce putem să oferim și, evident, ce putem să primim în schimb, pentru că este, după părerea mea, inacceptabil să rămână România fără apărare antiaeriană”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău