Vicepreședintele Adunării Populare de la Comrat a fost demis după ce i-a criticat pe Ilan Șor și Evghenia Guțul

  • 08 Mai 18:36
Vicepreședintele Adunării Populare de la Comrat a fost demis după ce i-a criticat pe Ilan Șor și Evghenia Guțul

Vicepreședintele Adunării Populare de la Comrat, Alexandru Tarnavschi, a fost demis după ce i-a criticat pe Evghenia Guțul și Ilan Șor și pentru că promovează deschis dialogul cu autoritățile de la Chișinău. Decizia fost luată aseară, într-o ședință extraordinară a legislativului autonomiei găgăuze.

Pentru demiterea lui Tarnavschi au votat 19 deputați din cei 21 prezenți. Fracțiunea socialistă a boicotat ședința. Inițiatorii demiterii lui Tarnavschi l-au acuzat că ar face jocul puterii centrale de la Chișinău și că ar submina autonomia găgăuză "din interior", scrie TVR MOLDOVA.

Tarnavschi a calificat drept "ridicole" acuzațiile care i se aduc, declarând că a fost demis pentru poziția sa critică față de actuala conducere a autonomiei, controlată de oligarhul fugar Ilan Șor.

Alexandru Tarnavschi este un oponent al bașcanului Evghenia Guțul și al infractorului fugar Ilan Șor. Recent, în cadrul unei emisiuni, acesta a declarat că Ilan Șor ar urmări debarcarea guvernării PAS de la Chișinău, folosind în acest scop actuala conducere de la Comrat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
31,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Mon
32
Tue
33
Wed
34
Thu
32
Fri
28
Arhivă Radio Chișinău