Vicepreședintele Adunării Populare de la Comrat a fost demis după ce i-a criticat pe Ilan Șor și Evghenia Guțul

  • 08 Mai 18:36
Vicepreședintele Adunării Populare de la Comrat a fost demis după ce i-a criticat pe Ilan Șor și Evghenia Guțul

Vicepreședintele Adunării Populare de la Comrat, Alexandru Tarnavschi, a fost demis după ce i-a criticat pe Evghenia Guțul și Ilan Șor și pentru că promovează deschis dialogul cu autoritățile de la Chișinău. Decizia fost luată aseară, într-o ședință extraordinară a legislativului autonomiei găgăuze.

Pentru demiterea lui Tarnavschi au votat 19 deputați din cei 21 prezenți. Fracțiunea socialistă a boicotat ședința. Inițiatorii demiterii lui Tarnavschi l-au acuzat că ar face jocul puterii centrale de la Chișinău și că ar submina autonomia găgăuză "din interior", scrie TVR MOLDOVA.

Tarnavschi a calificat drept "ridicole" acuzațiile care i se aduc, declarând că a fost demis pentru poziția sa critică față de actuala conducere a autonomiei, controlată de oligarhul fugar Ilan Șor.

Alexandru Tarnavschi este un oponent al bașcanului Evghenia Guțul și al infractorului fugar Ilan Șor. Recent, în cadrul unei emisiuni, acesta a declarat că Ilan Șor ar urmări debarcarea guvernării PAS de la Chișinău, folosind în acest scop actuala conducere de la Comrat.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău