Doi polițiști de frontieră sunt cercetați după ce ar fi facilitat intrarea ilegală în Republica Moldova a unui militar din Ucraina

  • 08 Mai 17:17
Doi polițiști de frontieră sunt cercetați după ce ar fi facilitat intrarea ilegală în Republica Moldova a unui militar din Ucraina

Doi polițiști de frontieră și doi bărbați sunt cercetați penal, după ce ar fi facilitat intrarea ilegală în Moldova a unui militar, cetățean al Ucrainei, contra sumei de 10.000 dolari, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, militarul cu vârsta de 21 de ani ar fi transferat electronic prima tranșă de circa 2.000 dolari către un membru al grupului infracțional din Ucraina.

Ulterior, în Odessa, acesta i-ar fi înmânat 3.500 de dolari altui membru al grupului infracțional – un civil din stânga Nistrului, cu care acesta comunica telefonic, după ce au intrat în contact în cadrul unui grup de comunicare de pe aplicația Telegram. În final, acesta a prezentat a treia tranșă de 4.500 dolari, după traversarea ilegală a frontierei.

Cauza penală a fost pornită la sesizarea Poliției de Frontieră. Astfel, anterior traversării frontierei, cei doi bărbați civili l-ar fi instruit pe militar privitor la comportamentul care urma să-l manifeste și i-ar fi asigurat deplasarea cu mijlocul de transport personal până la bariera punctului de trecere a frontierei. Sosit acolo, cei doi polițiști de frontieră bănuiți ar fi asigurat intrarea acestuia în Moldova.

Ca urmare a documentării și acumulării probatoriului, miercuri, oamenii legii au desfășurat percheziții la domiciliile, automobilele personale și birourile de serviciu ale polițiștilor de frontieră și în privința civilului. În rezultat, au fost ridicate obiecte relevante cauzei.

Acțiunile de urmărire penală continuă, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor cauzei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău