Reacția lui Andrei Năstase la comunicatul Consiliului Superior al Procurorilor

  • 09 Iulie 2019 12:03
Reacția lui Andrei Năstase la comunicatul Consiliului Superior al Procurorilor

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, reacționează la anunțul de astăzi al Consiliului Superior al Procurorilor(CSP) potrivit căruia nu a fost programată nicio ședință a Consiliului.

Ministrul Afacerilor Interne numește comunicatul de astăzi al CSP, drept „cântecul de lebădă al ultimului bastion al regimului autoritar și oligarhic al lui Plahotniuc”. Andrei Năstase susține că CSP se pune „în calea aflării adevărului și tragerii la răspundere a celor vinovați”. 

Amintim că CSP a menționat astăzi într-un comunicat că infirmă public declarațiile potrivit cărora Andrei Năstase ar fi ”cerut Președintei Consiliului Superior al Procurorilor convocarea unei ședințe”, deoarece niciun act normativ nu conferă o asemenea competență mandatului deținut de exponenții puterii executive.

Consiliul Superior al Procurorilor notează că este un organ independent, parte a autorității judecătorești, statutul și mandatul căruia sunt reglementate de Constituție, fiind a priori exclusă posibilitatea ca reprezentanții puterii legislative sau ai puterii executive să înainteze solicitări cu referire la procedurile de convocare și organizare a ședințelor CSP.

Schimbul de replici între CSP și Andrei Năstase vine după ce vicepremierul a anunțat ieri că a sesizat Consiliul Superior al Procurorilor să inițieze procedura de pornire a urmăririi penale împotriva Procurorului General pentru coparticipare la uzurparea puterii de stat, depășirea atribuțiilor de serviciu, amestec în înfăptuirea justiției și corupere pasivă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău