Ziua Europei, la Chișinău | Daniel Vodă: Facem o invitație către societate și politicieni să se alinieze în jurul simbolului nostru național, care este tricolorul

  • 08 Mai 15:13
Ziua Europei, la Chișinău | Daniel Vodă: Facem o invitație către societate și politicieni să se alinieze în jurul simbolului nostru național, care este tricolorul

Ziua Europei, marcată pe 9 mai, va fi inaugurată oficial în centrul Chișinăului, mâine, începând cu ora 12:00, de către președinta Maia Sandu alături de Comisarul European pentru Buget și Administrație, Johannes Hahn, care va vizita Rep. Moldova cu acest prilej.

De Ziua Europei va fi organizat tradiționalul Orășel European, diverse  activități informative despre proiectele europene în R. Moldova, concursuri și un concert în centrul Chișinăului.  Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a îndemnat cetățenii să se alăture pentru a sărbători această zi împreună.

Oficialul a îndemnat, de asemenea, ca mâine, zi în care sunt comemorate și victimele căzute în cel de Al Doilea Război Mondial, cetățenii, inclusiv politicienii care promovează interesele străine în țara noastră, să se alinieze tricolorului, care este simbolul național al Rep. Moldova.

„Toți avem simbolurile noastre. În cazul Republicii Moldova, un astfel de simbol este tricolorul. Pe această cale, reiterăm îndemnul public ca întreaga societate să se alinieze în jurul simbolurilor naționale, inclusiv politicienii care au făcut declarații în spațiul public. Facem o invitație ca și acești politicieni să respecte simbolurile noastre de stat, pentru că acestea corespund intereselor noastre naționale”, a declarat Daniel Vodă.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău