Oazu Nantoi: Trebuie să fii orb ca să nu înțelegi că Silvia Radu este candidata promovată de Plahotniuc (Revista Presei)

  • 15 Aprilie 13:55
Oazu Nantoi: Trebuie să fii orb ca să nu înțelegi că Silvia Radu este candidata promovată de Plahotniuc (Revista Presei)

„Credincioșii nu trebuie să facă mese copioase pe mormintele rudelor. Într-un interviu pentru Ziarul de Gardă, episcopul de Soroca, Ioan Moșneguțu, spune că, de Paștele Blajinilor, oamenii trebuie să meargă la cimitire „pentru a săvârși rânduiala de pomenire” și a oferi daruri pascale celor nevoiași, dar nu pentru a face mese copioase și beții printre morminte”.

"Poveștile îngropate în cimitirul de la Donici” - Timpul public un reportaj din satul Donici, raionul Orhei, cunoscut atât în R. Moldova, cât și peste hotare, datorită unui conac impresionant din secolul al XIX, a unei biserici - copia unei importante catedrale ale Sankt Petersburgului. Puțin însă cunosc că și cimitirul din satul renumitului fabulist Alexandru Donici ascunde povești impresionante. În ajunul Paștelui Blajinilor, TIMPUL a aflat lucruri de-a dreptul copleşitoare de la cel mai în vârstă localnic al acestui sat.

“Doamna Silvia Radu este candidata promovată de Vladimir Plahontiuc. Trebuie să fii orb ca să nu înţelegi acest lucru, susţine analistul Oazu Nantoi într-un interviu pentru Jurnal de Chişinău. Modul în care a fost prezentată activitatea acesteia în calitate de primar general, începând de la 6 noiembrie, când a fost numită în această funcţie, şi până în prezent, denotă că i se face campanie electorală. La fel, modul miraculos în care socialiştii au votat în tandem cu democrații decizii strategice, cum ar fi bugetul municipal, decizie tărăgănată cu lunile sau ne-votată în genere. În opinia lui Oazu Nantoi, celălalt candidat, Ion Ceban, va fi unul decorativ, în calitate de sperietoare pentru alegătorii de dreapta, ca să fie obligați să iasă la alegeri, să nu învingă tancurile lui Putin. Lupta decisivă se va da în turul doi”, spune expertul.

Într-o sinteză a evenimentelor săptămânii pe portalul Deschide.md, Vitalie Vovc reţine „covorul de flori al Silviei Radu din scuarul Catedralei. Şi nu atât pentru covor sau banii care au fost cheltuiţi pentru el, 1,8 mln de lei, ci pentru faptul cum l-a prezentat. Cică e „darul” Primăriei Chișinău pentru chișinăueni!... Chişinăuenii sunt fericiţi!” – ironizează autorul.

Ziarele preiau şi duelul declaraţiilor dintre candidatul PL Valeriu Munteanu şi Silvia Radu. După ce candidatul PL la funcţia de primar de Chişinău, Valeriu Munteanu, a sesizat Procuratura Anticorupţie vineri, 13 aprilie, motivând că primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu, ar fi trucat licitaţia de achiziţionare a covorului de flori, care a costat municipalitatea aproape 2 milioane de lei, primarul i-a răspuns liberalului tot cu acuzaţii, scrie Adevărul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chişinău
6 °C
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,5 m/s
Mie
14 °C
Joi
13 °C
Vin
12 °C
Sâm
15 °C

Curs oficial BNM 16 Octombrie 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7033 0.0137
USD 16.9892 -0.0102
RON 4.2217 -0.0032
UAH 0.6076 -0.0006
RUB 0.2588 0.0010
Arhivă Radio Chișinău